Evangelia Manta

PT, MT, Instructor IKTA

Евангелия Манта

 

Завършва Факултета по физиотерапия в Солун и от 2005 г. работи като физиотерапевт на свободна практика. Тя натрупва своя клиничен опит, работейки, както в частна клиника,така и с трудноподвижни пациенти в домашни условия. Нейните професионални интереси санасочени към неврологичната рехабилитация.

През 2007 г. завършва първия си основен курс по концепцията BOBATH за лечение на възрастнис увреда на ЦНС и оттогава е преминала поредица от следдипломни курсове в областта на неврологиятаи мануалната терапия.

От 2013 г. тя е официален член и кандидат-инструктор на ΙΒΙΤΑ- INTERNATIONAL BOBATH INSTRUCTORS TRAINING ASSOCIATION. Това е Международна асоциация на инструкторите, които преподават концепцията BOBATH, която се прилага при пациенти с увреди на ЦНС по целия свят. Участвала е в обучителни семинари поBOBATH в Хамбург, Флоренция, Лисабон и Бреша.

Успоредно с това е инструктор в IKTA (International Kinematic Taping Academy), която прилага апликации на еластични ленти при опорно-двигателни, неврологични и лимфни дисфункции. В "Кинематик тейпинг" тя допринася за разработването на апликациипри неврологични заболявания.

За да има по-пълен и мултифункционален подход в лечението на пациентите, тя завършвапълния цикъл на обучение по концепцията Maitland за мануална терапия, като в същото време е преминала тренировъчната програма за придобиване на титлата OMT (световно признание в мануалната терапия от IFOMPT).

 

Следдипломни квалификации:

Assessment and treatment of patients with Parkinson and Multiple sclerosis. Instructor Jos Kurvers

Mobilization of the nervous system. Instructor Gerti Bucher-Dollenz

Primary headaches. Instructor Dean Watson

Manual Lymph Drainage– CDT. Instructor Hans Pritscow

The problem-solving approach to respiratory care. Instructor Alexandra Hough

Muscle energy techniques. Instructor Fred Mitchell

Explain Pain and Biologising Pain. Instructor Lorimer Moseley

Shoulder impingement and instability. Instructor Mark Jones

Michael Shacklock’s Neurodynamic Solutions (NDS) Instructor Michael Shacklock

Myofasziale Triggerpunkt Therapie (IMTT® concept) Modul 1/Modul 2 for the treatment of myofascial disorders, Instructor Heidi Tanno

Trigger Points, Pain and Muscle Tone. Instructor Ed Wilson

Lumbar-pelvic control (Lumbo-pelvic control) Instructor Paul Hodges

Kinematic Taping® Concept. Instructor John Langendoen

Fascial manipulation. Instructor Dr Antonio Stecco MD

Clinical Pilates – Reformer. Instructor Shari Rosenberg

Gyrokinesis. Instructor Shari Rosenberg

 

Публикации - конференции

Presentation in the 3rd International Physiotherapy Conference, Thessaloniki 2015: “Mechanisms of Postural Stability and therapeutic applications within the Bobath Method”.

Presentation in the 29th Greek Physiotherapy Conference, Athens 2015: “Assessment and rehabilitation of adult neurological patients in impairment level”